גריסיני

זמן הכנה: כשעתיים

רמת קושי: קל

כמות יח': 30 גריסיני

חומרים:

1 ק”ג קמח לחם T630 “קמח הארץ”

520 מ”ל מים

100 גר’ חמאה רכה

10 גר’ שמרים יבשים

20 גר’ מלח

120 מ”ל שמן זית

אופן ההכנה

  • מניחים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר.
  • לשים במהירות נמוכה כ- 3 דקות ועוד 4-5 דקות במהירות גבוהה.
  • התפחה ראשונה כשעה.
  • לאחר ההתפחה ישנן שתי אפשרויות:
    • אפשרות ראשונה –  חותכים לחתיכות של 3 גר’. מכדררים לכדור ונותנים לבצק לנוח 10-15 דק’.
    • אפשרות שניה – מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים, כל חלק מרדדים למלבן 30X20 ס”מ ובעובי של כ- 1 ס”מ.
  • בעזרת גלגלת פיצה חותכים לפסים דקים בקוטר של כ- 1 ס”מ.
  • ניתן לפזר שומשום או פרג על המקלות ובנוסף ניתן להכניס לבצק כ- 50 גר’ גבינת פרמזן מגוררת.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל- 195 מעלות כחצי שעה עד הזהבה.

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן