פיתות מקמח מלא גס/ קמח כוסמין מלא/ 70%

זמן הכנה: כשעתיים

רמת קושי: קל

כמות יח': 20 פיתות

חומרים:

900 גר’ קמח מלא גס “קמח הארץ”

100 גר’ קמח אמר/איינקורן/קוראסן “קמח הארץ”

650-700 מ”ל מים

50 גר’ שמן זית

50 גר’ סוכר

10 גר’ שמרים יבשים (ניתן להמיר ב- 200 גר’ מחמצת)

20 גר’ מלח.

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו לישה מניחים את כל חומרי הבצק.
  • לשים במהירות נמוכה כ- 10 דקות ועוד כ- 3 דקות במהירות גבוהה.
  • מעבירים לכלי משומן להתפחה של כשעה וחצי עד להכפלת הנפח או לחילופין לילה במקרר (ניתן לשמור את הבצק כ- 24 שעות בקירור).
  • מחלקים ליחידות של 100 גר’. מכדררים ומניחים למנוחה, מכוסה כרבע שעה.
  • מרדדים כל כדור לפיתה בעובי של כחצי ס”מ.
  • מתפיחים התפחה שנייה של כחצי שעה.
  • אופים ב- 260-270 מעלות (המקסימום שהתנור מגיע אליו).
  • אופים כ- 5-7 דקות – זמן האפייה ישתנה לפי חום התנור, עד שהפיתות מתפיחות ומשחימות מעט.

 

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן