שבלול פיצה ללא גלוטן – “מולינו”

זמן הכנה: כשעתיים

רמת קושי: בינוני

כמות יח': 10-12 שבלולים

חומרים:

350 גר’ תערובת “מולינו” על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה)

300 מ”ל מים

11 גרם שמרים יבשים

30 גרם שמן זית

8 גרם מלח

 

למילוי:

רוטב פיצה/ממרח עגבניות מיובשות/פסטו

100 גר’ גבינות קשות (צהובה מגוררת/מוצרלה/בולגרית/עיזים וכו’)

אופן ההכנה

  • מניחים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ולשים כ-5 דקות במהירות נמוכה ועוד כ-3 דקות במהירות גבוהה.
  • מוציאים את הבצק למשטח מקומח בקמח ללא גלוטן ומחלקים את הבצק לשתי חתיכות שוות בגודלן ומרדדים כל אחת מהן למלבן באורך של כ- 25 ס”מ ורוחב של כ- 20 ס”מ.
  • מורחים ברוטב פיצה ומפזרים את הגבינות מעל.
  • מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים כל רולדה ל- 6 חתיכות ומניחים על נייר אפיה.
  • מתפיחים כ- 45 דק’, מכוסה במגבת לחה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, כ- 25-30 דק’ עד קבלת צבע זהוב ויפה.

 

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן