פריקסה ללא גלוטן / חגית נחמני

זמן הכנה: כשעה

רמת קושי: קל

כמות יח': כ- 10 יחידות פריקסה

חומרים:

500 גר' תערובת "מולינו" רב תכליתית (אריזה ירוקה)

525 מ"ל מים

20 גרם שמרים יבשים

20 גרם שמן זית

30 גרם סוכר

10 גרם מלח

 

למילוי הפריקסה:

1 חבילת טונה בשמן

2 מלפפונים חמוצים

2 ביצים קשות

תפו"א אפוי חתוך לחתיכות קטנות

פלפל קלוי קצוץ דק (לא חובה)

לימון כבוש/חריף לפי הטעם

אריסה – לפי הטעם

אופן ההכנה

  • מניחים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ולשים כ-5 דקות במהירות נמוכה ועוד כ-3 דקות במהירות גבוהה.
  • מוציאים את הבצק למשטח מקומח בקמח ללא גלוטן ובעזרת קלף או סכין חדה חותכים לחתיכות של כ100 גר' האחת ויוצרים צורה של אליפסה.
  • מניחים להתפחה של כ- 40 דקות.
  • מחממים שמן עמוק בסיר ומטגנים כדקה מכל צד עד קבלת צבע שחום.
  • מצננים מעט את הלחמניות, חותכים באמצע וממלאים במילוי.

 

פריקסה מבט מלמעלה

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
קמח הארץ משתמשים בעוגיות כדי להבטיח תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש.
לפרטים נוספים על אופן בשימוש בעוגיות ועיבוד מידע אישי ניתן לגשת לעמוד תקנון ומדיניות פרטיות
דילוג לתוכן