פרעצל ללא גלוטן – “מולינו”

זמן הכנה: כשעה וחצי

רמת קושי: בינוני

כמות יח': 10-12 פרעצלס

חומרים:

500 גר’ תערובת “מולינו” על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה)

450 מ”ל מים

10 גרם שמרים יבשים

50 גרם שמן זית

30 גרם סוכר

10 גרם מלח

 

לתמיסה:

1 ליטר מים

1 כף אבקת סודה לשתייה

1 כף סילאן

לפיזור מעל הפרעצלס:

מלח גס/זעתר או כל תוספת רצויה אחרת.

לתמיסה:

1 ליטר מים

1 כף אבקת סודה לשתייה

1 כף סילאן

לפיזור מעל הפרעצלס:

מלח גס/זעתר או כל תוספת רצויה אחרת.

אופן ההכנה

  • מניחים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ולשים כ-5 דקות במהירות נמוכה ועוד כ-3 דקות במהירות גבוהה.
  • מוציאים את הבצק למשטח מקומח בקמח ללא גלוטן וחותכים לחתיכות של כ100 גר’ האחת.
  • יוצרים נחש מכל חתיכה ומגלגלים לצורה של פרעצל (לב או עיגול)
  • מתפיחים כ- 45 דק’, מכוסה במגבת לחה.
  • בסיר גדול מביאים מים לרתיחה. מוסיפים אבקת סודה לשתיה וסילאן. מבשלים את הפרעצלס כחצי דקה מכל צד.
  • מנחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל מלח גס/זעתר או כל תוספת רצויה אחרת.
  • אופים בתנור שחומר מראש כ- 25 דקות עד קבלת צבע זהוב.

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן