עוגת שמרים ללא גלוטן – "מולינו"

זמן הכנה: כשעתיים

רמת קושי: בינוני

כמות יח': 2 עוגות

חומרים:

לבצק:

500 גרם תערובת "מולינו" על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה)

          או: 250 גרם תערובת מולינו כחול + 250 גרם מולינו ירוק

100 גרם חמאה רכה או מומסת

10 גרם (כף) שמרים יבשים

200 מ"ל חלב

200 מ"ל מים

2 ביצים

70 גרם סוכר

1/4 כפית מלח

 

למילוי:

חצי כוס שוקולד למריחה

או: 100 גרם שוקולד מריר מומס עם 50 גרם חמאה

או: 50 גרם חמאה מומסת + חצי כוס סוכר מעורבב עם כף וחצי קינמון טחון

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר שמים את כל חומרי הבצק.
  • לשים במהירות נמוכה כ- 5 דקות עד לאיחוד החומרים ועוד כ- 3 דקות במהירות גבוהה לקבלת בצק דביק וגמיש.
  • מכניסים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות.
  • לאחר ההתפחה, מניחים את הבצק על משטח מקומח היטב בקמח ללא גלוטן וחוצים לשתי חתיכות שוות בגודלן.
  • מרדדים כל חתיכה למלבן ומורחים במילוי שנבחר.
  • מגלגלים לרולדה וחותכים אותה באמצע לאורכה או לשש חתיכות (שושנים) ומניחים בתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
  • מתפיחים כ-45 דקות עד שעה (לשים לב לטמפ' החדר, ביום חם מאוד להפחית את זמן ההתפחה)
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • מורחים ביצה ואופים כ-30-40 עד השחמה.
  • כאשר העוגות יוצאות מהתנור ניתן למרוח אותן בסירופ סוכר (1/4 כוס סוכר מומס עם 1/4 כוס מים רותחים).

    *את הסירופ מומלץ להכין מראש על מנת שיצטנן מעט לפני המזיגה על העוגה.

    בתיאבון!

    צילום: ניצן לוינסון שדה

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
דילוג לתוכן