באגט ללא גלוטן – “מולינו”

זמן הכנה: כשעתיים

רמת קושי: בינוני

כמות יח': כ- 7 יחידות

חומרים:

500 גר’ תערובת “מולינו” רב תכליתית (אריזה ירוקה)

500 מ”ל מים

10 גר’ (כף) שמרים יבשים

30 גר’ דבש (כף)

20 גר’ שמן זית או שמן חמניות

20 גר’ מלח

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר שמים את כל חומרי הבצק יחד ולשים כ- 5 דקות במהירות נמוכה ועוד כ- 3 דקות במהירות בינונית.
  • מוציאים את הבצק למשטח מקומח היטב בקמח ללא גלוטן.
  • בעזרת קלף או סכין חדה מחלקים את הבצק לחתיכות של כ- 150 גר’ ויוצרים צורה של באגט.
  • את הבצק ניתן לחרוץ בעזרת סכין חדה משומנת מעט לפני או אחרי ההתפחה.
  • מרדדים ומשטחים עם הידיים לצורה עגולה ושטוחה.
  • מתפיחים כ- 45 דקות עד שעה מכוסה במגבת לחה.
  • מחממים תנור ל – 220 מעלות.
  • אופים את הבאגטים כ- 30-35 דקות עד הזהבה.
  • ניתן להכניס לתנות תבנית חסינת חום עם מים רותחים ליצירת סביבה עשירה באדים ל- 20 דק’ הראשונות של האפייה.

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן