סמבוסק במילוי גבינות או פריקסה ללא גלוטן – “מולינו”

זמן הכנה: כשעה

רמת קושי: קל

כמות יח': 10 סמבוסק

חומרים:

500 גר’ תערובת “מולינו” רב תכליתית (אריזה ירוקה)

525 מ”ל מים

10 גרם שמרים יבשים

25 גרם שמן זית

30 גרם סוכר

12 גרם מלח

 

למילוי סמבוסק בסגנון פריקסה:

1 חבילת טונה בשמן

2 מלפפונים חמוצים

2 ביצים קשות

תפו”א אפוי חתוך לחתיכות קטנות

פלפל קלוי קצוץ דק (לא חובה)

לימון כבוש/חריף לפי הטעם

למילוי סמבוסק גבינות:

מכינים תערובת של גבינות ריקוטה/בולגרית/פטה/צהובה

 

אופן ההכנה

  • מניחים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ולשים כ-5 דקות במהירות נמוכה ועוד כ-3 דקות במהירות גבוהה.
  • מוציאים את הבצק למשטח מקומח בקמח ללא גלוטן ובעזרת קלף או סכין חדה חותכים לחתיכות של כ120 גר’ האחת ויוצרים כדור.
  • מרדדים כל כדור לעגול וממלאים ב- 2 כפות מהמילוי.
  • סוגרים כל עיגול לצורה של סמבוסק.
  • מתפיחים כחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל- 200 מעלות.
  • מורחים את הסמבוסק בביצה ומפזרים שומשום.
  • אופים כ- 25 דקות עד קבלת צבע שחום ויפה.

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן