חלה לשבת על בסיס עמילן חיטה ללא גלוטן – “מולינו”

זמן הכנה: כשעה וחצי

רמת קושי: קל

כמות יח': 2 חלות

חומרים:

1 ק”ג תערובת לאפייה “מולינו” על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה)

850-900 מ”ל מים

26 גר’ שמרים יבשים

100 גר’ שמן/ שמן זית

90 גר’ דבש/סילן/סירופ מייפל או 45 גר’ סוכר לבן/חום

25 גר’ מלח

*מעט שומשום לעיטור

אופן ההכנה

  1. מניחים במיקסר את כל חומרי הבצק.
  2. לשים כ- 5 דקות במהירות נמוכה ועוד כ- 5 דקות במהירות גבוהה.
  3. מוציאים מהמיקסר אל משטח מקומח היטב בקמח ללא גלוטן, יוצרים את הצורה הרצויה קליעת צמות/חלה עגולה וכו’ ומניחים להתפחה של כ- 3/4 שעה מכוסה במגבת לחה.
  4. זורים שומשום על החלה אם רוצים.
  5. מחממים תנור ל- 210 מעלות צלזיוס.
  6. אופים כ- 20 דקות עם לחות אדים בתנור.
  7. מורידים טמפ’ ל- 190-200 מעלות ואופים כ- 20-25 דקות נוספות עד קבלת צבע שחום ויפה.
  8. ניתן להחליף 10% מהקמח בקמחי מקור ללא גלוטן (טף, כוסמת, שיבולת שועל וכו’)

 

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן