סמבוסק במילוי גבינות או פריקסה ללא גלוטן – "מולינו"

זמן הכנה: כשעה

רמת קושי: קל

כמות יח': 10 סמבוסק

חומרים:

500 גר' תערובת "מולינו" רב תכליתית (אריזה ירוקה)

525 מ"ל מים

10 גרם שמרים יבשים

25 גרם שמן זית

30 גרם סוכר

12 גרם מלח

 

למילוי סמבוסק בסגנון פריקסה:

1 חבילת טונה בשמן

2 מלפפונים חמוצים

2 ביצים קשות

תפו"א אפוי חתוך לחתיכות קטנות

פלפל קלוי קצוץ דק (לא חובה)

לימון כבוש/חריף לפי הטעם

למילוי סמבוסק גבינות:

מכינים תערובת של גבינות ריקוטה/בולגרית/פטה/צהובה

 

אופן ההכנה

  • מניחים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ולשים כ-5 דקות במהירות נמוכה ועוד כ-3 דקות במהירות גבוהה.
  • מוציאים את הבצק למשטח מקומח בקמח ללא גלוטן ובעזרת קלף או סכין חדה חותכים לחתיכות של כ120 גר' האחת ויוצרים כדור.
  • מרדדים כל כדור לעגול וממלאים ב- 2 כפות מהמילוי.
  • סוגרים כל עיגול לצורה של סמבוסק.
  • מתפיחים כחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל- 200 מעלות.
  • מורחים את הסמבוסק בביצה ומפזרים שומשום.
  • אופים כ- 25 דקות עד קבלת צבע שחום ויפה.

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
קמח הארץ משתמשים בעוגיות כדי להבטיח תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש.
לפרטים נוספים על אופן בשימוש בעוגיות ועיבוד מידע אישי ניתן לגשת לעמוד תקנון ומדיניות פרטיות
דילוג לתוכן