סופגניות ללא גלוטן מטוגנות או אפויות – “מולינו”

זמן הכנה: כשעה וחצי

רמת קושי: קל

כמות יח': 10-12 סופגניות

חומרים:

500 גר’ תערובת “מולינו” רב תכליתית (אריזה ירוקה)

500 מ”ל מים

10 גרם שמרים יבשים

80 גרם סוכר

30 גרם שמן חמניות/ קנולה

ביצה

5 גרם מלח

אופן ההכנה

  • מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק ולשים במהירות נמוכה בחמש דקות ועוד כשלוש במהירות גבוהה.
  • מוציאים את הבצק למשטח מקומח בקמח ללא גלוטן . חותכים חתיכות של 40-50 גרם (בהתאם לגודל הרצוי) ויוצרים מהן כדורים.
  • מניחים להתפחה של כשעה מכוסה במגבת מטבח לחה.
  • לטיגון:

ניתן לטגן את הסופגניות בשמן עמוק שחומם מראש כדקה מכל צד עד קבלת צבע זהוב או לחילופין לאפות בתנור .

  • לאפיה:

משמנים נייר אפייה.

משמנים היטב כל כדור בשמן או בחמאה מומסת ואופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות לכ20-25 דקות עד קבלת                       צבע   זהוב-שחום.

 

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן