לחם כפרי כהה ללא גלוטן – “מולינו”

זמן הכנה: כשעתיים

רמת קושי: בינוני

כמות יח': 2 כיכרות

חומרים:

500 גר’ תערובת “מולינו” רב תכליתית (אריזה ירוקה)

500 מ”ל מים

15 גר’ מלח

17 גר’ שמן זית

12 גר’ שמרים יבשים

50 גר’ סילאן

100-200 גר’ גרעינים (חמניה, דלעת, פשתן וכו’)

אופן ההכנה

  • מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק ולשים במהירות נמוכה בחמש דקות ועוד כ3-5 דק’ במהירות גבוהה עד קבלת בצק אחיד ודביק מעט.
  • מוציאים את הבצק למשטח מקומח היטב בקמח ללא גלוטן . בעזרת סכין חדה חותכים לחתיכות של 450-500 גר’ ויוצרים צורת כיכר לחם רצויה (עגול/ אובלי).
  • מניחים להתפחה של כשעה מכוסה במגבת מטבח לחה.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 210 מעלות ל- 40-50 דקות ועד קבלת צבע זהים ושמיעת צליל חלול כאשר דופקים על תחתית הכיכר.
  • מצננים היטב ופורסים.

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן