מחמצת אם על בסיס קמח שיפון

זמן הכנה: שעה וחצי

רמת קושי: קל

כמות יח': 2 תבניות

חומרים:

60 ג’ מים
40 ג’ קמח שיפון מלא
** יש להשתמש בכלים נקיים שעברו שטיפה יסודית עם סבון ומים חמים

אופן ההכנה

יום 1:

מערבבים 60 ג’ מים ו-40 ג’ קמח שיפון, מכסים בניילון נצמד ומשאירים מכוסה בניילון ל-24 שעות, בטמפרטורת החדר.

מומלץ לצייר סימון על הכלי לצורך מעקב התפתחות וגדילת המחמצת לאורך הימים.

יום 2:

מוסיפים עוד 120 ג’ מים ו-80 ג’ קמח אל תוך העיסה שיצרנו יום קודם.

מערבבים עד לאיחוד ונכסה למנוחה ל-24 שעות.

יום 3:

מוסיפים 240 ג’ מים ו- 160 גר’ קמח שיפון.

יום 4-6:

בתחילת היום הרביעי מוציאים מהעיסה שנוצרה 100 ג’ בלבד ואיתם נמשיך. את יתר 700 גר’ נזרוק (או נחלק לחברים להמשך בניית מחמצות).

לאחר מכן ממשיכים בדיוק באותן הפעולות של יום 1-3 שוב.

לאחר 6 ימים (ביום השביעי) המחמצת מוכנה לשימוש ומשקלה 900 ג’.  המחמצת עם בועות ותדיף ריח חמצמץ ופירותי. בשלב זה ניתן להכניס למקרר.

באופן כללי, מאחסנים את המחמצת במקרר, כאשר אנחנו מאכילים אותה נאכיל ב-100% הידרציה. נותנים לה להתחזק בחוץ כשעה ומכניסים שוב למקרר.

ידיים לשות בצק

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן