לחם ג’בטה צרפתי 

זמן הכנה: 3.5 שעות+לילה

רמת קושי: בינוני

כמות יח': 2 לחמים (או לחמניות- לפי הכמות הנבחרת בחיתוך הבצק)

חומרים:

1 ק”ג קמח T65  צרפתי מסורתי “קמח הארץ” 

700 גר’ מים

20 גר’ מלח

50 גר’ שמן זית

400 גר’ מחמצת אם Levieto madre

אופן ההכנה

  • לישה :במהירות איטית מערבבים את כל חומרי הבצק במשך 3 דקות, לשים כחמש דקות נוספות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק אלסטי ולא דביק. מעבירים לכלי משומן מעט.
  • מניחים להתפחה של כשעה בטמפ’ החדר כ- 26 מעלות, מכוסה במגבת לחה.
  • לאחר שעה (1) – מבצעים קיפול ראשון. מניחים למנוחה שוב.
  • לאחר שעה נוספת (2) – מבצעים קיפול שני. מניחים למנוחה שוב.
  • לאחר שעה נוספת (3) חותכים חתיכות לפי העין – אין גודל נדרש ומעבירים לבד התפחה.
  • התפחה כשעתיים שלוש או לילה במקרר.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה כ- 250 מעלות* (בתנור ביתי יש להכניס גם כלי נוסף עם מים ליצירת אדים).
  • אופים במשך 10 דקות בחום הגבוה ולאחר מכן עוד כ- 30 דק’ בטמפ’ של 200 מעלות.
  • צינון על רשת.*בהתאם לתנור.
ג'אבטה צרפתית

אהבתם? שתפו עם חברים

לקוחות יקרים, בחול המועד פסח החנות סגורה ולא ניתן יהיה לבצע רכישה. חוזרים בצאת החג. פסח שמח!

הודעה ללקוחות קמח הארץ
דילוג לתוכן