מגולגלות תמרים ללא גלוטן – “מולינו”

זמן הכנה: כשעתיים

רמת קושי: קל

כמות יח': כ- 20 עוגיות

חומרים:

500 גרם תערובת “מולינו” רב תכליתית (אריזה ירוקה)

1 שקית אבקת אפיה

100 גרם סוכר

1 גביע שמנת חמוצה

100 גרם חמאה רכה

120 מ”ל שמן חמניות

 

למילוי:

גביע ממרח תמרים, 100 גר’ אגוזים קצוצים/  ממרח שוקולד/  ממרח חלבה

אופן ההכנה

  • מניחים במיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי הבצק. מערבלים עד לקבלת בצק.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכמה שעות.
  • מוציאים את הבצק. מחלקים ל- 4 חלקים ועל נייר אפייה מרדדים למלבן בעובי של כחצי ס”מ. הבצק עלול להתפרק מעט ואז בעזרת הידיים מעבדים אותו שוב. מרדדים בעדינות בין שני ניירות אפייה.
  • על המלבן מורחים ממרח תמרים וחופן אגוזים קצוצים וחותכים לחתיכות בעובי של כ-1 ס”מ.
  • מניחים על תבנית עם נייר אפיה כאשר הצד החתוך כלפי מעלה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, כ- 20 דק’ עד לקבלת גוון זהוב.

 

 

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן