
240 מ"ל מים
10 ג' שמרים יבשים
1 ביצה
90 ג' דבש
245 ג' (3/4 1 כוס) קמח T550 "קמח הארץ"
245 ג' (3/4 1 כוס) קמח חיטה מלא גרמני "קמח הארץ"
10 ג' מלח
4 כפות שמן זית
מערבבים מים, שמרים, ביצה ודבש בקערה ומניחים לתסוס כ-10 דקות.
מערבבים את שני סוגי הקמחים והמלח.
מאחדים את החומרים היבשים עם הרטובים בקערת המיקסר, מוסיפים שמן זית ולשים 5 דקות במהירות נמוכה ולאחר מכן עוד 5 דקות במהירות גבוהה.
מניחים להתפחה של כשעה וחצי – שעתיים בטמפרטורת החדר, או לילה במקרר.
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מחלקים אותו ל-12 חתיכות שוות בגודלן, יוצרים כדורים ומניחים להתפחה שנייה של כשעה.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מברישים את הכדורים בשמן זית ואופים כחצי שעה, עד שהלחמניות משחימות.
מניחים להתקרר מעט.