רוגלך שוקולד ללא גלוטן – “מולינו”

זמן הכנה: 3.5 שעות

רמת קושי: קל

כמות יח': 15 רוגעלך

חומרים:

בצק:

400 גרם (3 כוסות) תערובת “מולינו” רב תכליתית (אריזה ירוקה)

15 גרם (3 כפיות) שמרים יבשים

120 גרם (חצי כוס) סוכר

3/4 כוס חלב

10 גרם (כפית) מלח

100 גרם חמאה רכה

מלית:

150  גרם (3/4 כוס) סוכר

120 גרם חמאה

75  גרם שוקולד מריר

35 גרם אבקת קקאו

20  גרם אבקת שקדים

אופציות נוספות: ממרח שוקולד וחלבה

אופן ההכנה

  • מניחים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ולשים כ-5 דקות, לקבלת בצק אחיד. מוציאים למשטח מקומח ב”מולינו” ויוצרים מהבצק צורת מלבן. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה (ניתן גם לשמור עד יומיים את הבצק במקרר).
  • בינתיים מכינים את המלית: ממיסים על אש קטנה חמאה ושוקולד, מוסיפים את הסוכר. מערבבים לאיחוד ומוסיפים את החומרים היבשים. מניחים בצד לחצי שעה – שעה להתמצקות המלית.
  • לאחר הקירור חותכים את הבצק לשניים. כל חתיכה מרדדים למלבן גדול ודק בעובי של כחצי ס”מ.
  • מורחים את המלית על גבי 2/3 מהבצק, מקפלים על הבצק את השליש התחתון (עם המלית) ועליו את השליש העליון ללא המלית. מרדדים שוב למלבן מאורך, בעובי חצי ס”מ.
  • חותכים את הבצק למשולשים לפי הגודל הרצוי ומגלגלים כל משולש לצורת רוגעלך.
  • מעמידים להתפחה נוספת של כשעה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מברישים את הרוגעלך בביצה ואופים כחצי שעה, עד קבלת צבע זהוב ושחום.
  • ניתן למרוח את הרוגעלך האפויים בסירופ סוכר (ביחס של 1:1 סוכר ומים).

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן