פיצה דקה בסגנון נפוליטני (מתכון של גבי זנגו)

זמן הכנה: 5 שעות

רמת קושי: קל

חומרים:

1 ק”ג קמח פיצה

640 גרם מים

4 גרם שמרים

20 גרם דבש / סוכר (במידה ומתפיחים מעל 8 שעות ניתן לוותר)

24 גרם מלח

אופן ההכנה

לשים את כל המרכיבים, מלבד המלח, במיקסר במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד,

מגבירים את מהירות הלישה לבינונית גבוהה ולשים כ 6-7 דקות.

מוסיפים את המלח ולשים עוד 2-3 דקות באותה המהירות.

הבצק בתום הלישה צריך להיות חלק ומבריק.

מניחים לתפיחה מכוסה.

 

אופציה 1

בטמפרטורת חדר עד להכפלת נפח כ 2-4 שעות. לאחר הכפלת הנפח מקפלים את הבצק בעדינות ומחלקים לכדורים, לפי גודל הפיצות שאנו מעוניינים בהם.

מניחים למנוחה לחצי שעה לפחות, מכוסה, לאחר חצי שעה פותחים את הכדורים לפיצות ואופים.

 

אופציה 2

במידה ורוצים להכין את הבצק למחרת מניחים להתפחה של שעה-שעתיים בטמפרטורת חדר. לאחר מכן מחלקים לכדורים, מקמחים ומעבירים לקופסת פלסטיק למקרר עד לשימוש (8-48 שעות). מעבירים את הבצק לטמפרטורת חדר מינימום לשעתיים (אפשר גם יותר – 3-4 שעות). פותחים לפיצות ואופים.

 

אופציה 3

במידה ובחרתם באופציה השנייה, והכנתם הרבה כדורים, ניתן להעביר את הכדורים למקפיא במקום למקרר, רק להקפיד לפני שימוש להעביר למקרר לילה קודם להפשרה ואז להמשיך משם.

אהבתם? שתפו עם חברים

לקוחות יקרים, בחול המועד פסח החנות סגורה ולא ניתן יהיה לבצע רכישה. חוזרים בצאת החג. פסח שמח!

הודעה ללקוחות קמח הארץ
דילוג לתוכן