לחם קמחים מלאים וחיטה מונבטת

זמן הכנה: 24 שעות

רמת קושי: בינוני

כמות יח': 2 כיכרות

חומרים:

400 ג’ קמח כוסמין מלא “קמח הארץ”

100 ג’ קמח שיפון מלא “קמח הארץ”

180 ג’ רוויון

610 מ”ל מים

310 ג’ מחמצת

17 ג’ מלח

 

תוספות:

45 ג’ גרעיני דלעת

100 ג’ שומשום

200 ג’ פשתן

45 ג’ גרעיני חמנייה

500 ג’ חיטה מונבטת

אופן ההכנה

מערבבים את הקמחים בקערה גדולה ובקערה נוספת את כל החומרים הרטובים, כולל המחמצת. מוסיפים את הקמחים לתערובת הרטובים ומערבבים ביד כשלוש דקות.

נותנים לבצק לנוח מכוסה במגבת לחה, כ-30 דקות. לאחר מכן מוסיפים את המלח, הגרעינים והחיטה המונבטת ומערבבים ביד עד לאיחוד מלא. הבצק צריך להרגיש רטוב מאוד וזה בסדר.

מכסים את הקערה במגבת מטבח ומניחים להתפחה ראשונה בטמפרטורת החדר, למשך כ-3 שעות, כאשר כל 45 דקות, עושים לבצק מעין קיפול, בעזרת ידיים רטובות.

מניחים את הבצק בשתי תבניות לחם/אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה. בעזרת ידיים רטובות משטחים את התערובת בתבנית.

מתפיחים שעתיים בטמפרטורת החדר ועוד לילה במקרר, מכוסה במגבת לחה.

מחממים תנור ל-220 מעלות.

אופים שעה ורבע עד שעה ו-25 דקות.

בגלל אחוז הלחות הגבוה בלחמים, חשוב מאוד לצנן היטב, לפחות חצי יום, בשאיפה ל-24 שעות, לפני פריסה.

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן