לחם כפרי צרפתי

זמן הכנה: 2.5 שעות + לילה

רמת קושי: בינוני

כמות יח': 3 כיכרות

חומרים:

1 ק”ג קמח T80 “קמח הארץ”

800 ג’ מים

25 ג’ מלח

400 ג’ מחמצת

אופן ההכנה

לקערת המיקסר מכניסים קמח ומים, לשים היטב ומשאירים לאוטוליזה של שעה.

לאחר מכן מוסיפים את המחמצת והמלח ולשים במהירות נמוכה כ-5 דקות ועוד כ-5 דקות במהירות גבוהה.

מוציאים מהמיקסר ומקפלים פעם אחת.

משאירים למנוחה לכ-40 דקות, מקפלים פעם נוספת ושוב- מנוחה של כ- 40 דקות וקיפול.

מחלקים את הבצק לשלוש חתיכות השוקלות כ-730 גרם ומשאירים למנוחה של כ-30 דקות.
מעצבים לעיצוב הסופי ומעבירים לסלסלות התפחה ללילה במקרר.

אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, במשך כ-20 דקות, מורידים ל-200 מעלות וממשיכים לאפות כ-25 דקות נוספות, עד לקבלת צבע שחום ויפה.

מצננים היטב לפני פריסה.

אהבתם? שתפו עם חברים

לקוחות יקרים, בחול המועד פסח החנות סגורה ולא ניתן יהיה לבצע רכישה. חוזרים בצאת החג. פסח שמח!

הודעה ללקוחות קמח הארץ
דילוג לתוכן