באגט צרפתי קלאסי

זמן הכנה: כ-4 שעות

רמת קושי: קל

כמות יח': 6 באגטים כ-330 גרם ליחידה

חומרים:

1 ק”ג קמח T65  צרפתי מסורתי “קמח הארץ” 

750 גר’ מים

20 גר’ מלח

300 גר’ מחמצת אם Levieto madre

אופן ההכנה

  • לישה: במהירות איטית לשים את כל חומרי הבצק במשך 3 דקות, לשים כ-5 דקות נוספות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק אלסטי ולא דביק. מעבירים לכלי משומן מעט.
  • מניחים להתפחה של כשעה בטמפ’ החדר כ- 26 מעלות, מכוסה במגבת לחה.
  • לאחר שעה (1) – מבצעים קיפול ראשון. מניחים למנוחה שוב.
  • לאחר שעה נוספת (2) – מבצעים קיפול שני. מניחים למנוחה שוב.
  • לאחר שעה נוספת (3) חלוקה ל – 330 גר’ ועיצוב ראשוני.
  • לאחר שעה נוספת (4) עיצוב סופי על בד פשתן המתאים להתפחה או על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה  למשך כשעה.
  • חורצים את הבאגטים.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה כ- 250 מעלות*. (בתנור ביתי יש להכניס גם כלי נוסף עם מים ליצירת אדים).
  • אופים במשך 10-15 דקות.
  • צינון על רשת.

 

*בהתאם לתנור.

באגטים

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן