דונאטס ללא גלוטן – “מולינו”

זמן הכנה: כשעה וחצי

רמת קושי: בינוני

כמות יח': כ- 10 דונאטס

חומרים:

500 גרם תערובת “מולינו” על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה)

450 מ”ל חלב או מים

100 גרם סוכר

15 גרם שמרים יבשים

1/2 כפית מלח

70 גרם שמן קנולה

1 ביצה

 

לרוטב השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

50 מ”ל חלב

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר מניחים את כל חומרי הבצק ולשים כ-5 דקות במהירות נמוכה, ועוד כ-3 דקות במהירות גבוהה.
  • מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב בקמח ללא גלוטן.
  • מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ- 1.5 ס”מ.
  • בעזרת כוס או חותכן, קורצים עיגולים בקוטר של כ- 6 ס”מ, ובתוכם עוד חור קטן בקוטר של כ- 1 ס”מ בעזרת קורץ עוגיות.
  • מניחים להתפחה על מגש עם נייר אפייה מקומח היטב בקמח ללא גלוטן לכשעה או יותר עד כמעט הכפלת הנפח.
  • בסיר מחממים שמן עמוק לטיגון ומגנים כל סופגניה כדקה עד שתי דקות בכל צ ד. מניחים על נייר סופג.
  • להכנת רוטב השוקולד: שמים במיקרוגל בפולסים את כל חומרי הרוטב עד שנמס, או לחילופין מניחים קערה חסינת חום על “בן-מארי” (אמבט מים חמים) עד להמסה. ממצננים מעט וטובלים את הסופגניות.

 

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן