לחם/לחמניות/חלה על בסיס עמילן חיטה ללא גלוטן – “מולינו”

זמן הכנה: כשעתיים

רמת קושי: קל

כמות יח': 2 כיכרות/ 5 לחמניות

חומרים:

500 גר’ תערובת לאפייה “מולינו” על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה)

500 מ”ל מים

10 גר’ (כף) שמרים יבשים

25 גר’ שמן/ שמן זית (3 כפות)

60 גר’ דבש/סילן/סירופ מייפל או 25 גר’ סוכר לבן/חום

12 גר’ מלח (2 כפיות)

אופן ההכנה

  1. מניחים במיקסר את כל חומרי הבצק.
  2. לשים כ- 3 דקות במהירות נמוכה ועוד כ- 5 דקות במהירות גבוהה.
  3. מוציאים מהמיקסר אל משטח מקומח היטב ב”מולינו” או קמח אורז, יוצרים את הצורה הרצויה – כיכר לחם/חלה/לחמניות ומניחים להתפחה של כ- 3/4 שעה מכוסה במגבת לחה.
  4. מחממים תנור ל- 210 מעלות צלזיוס.
  5. אופים כ- 20 דקות עם לחות אדים בתנור.
  6. מורידים טמפ’ ל- 190-200 מעלות ואופים כ- 20-25 דקות נוספות עד קבלת צבע שחום ויפה.
  7. ניתן להחליף 10% מהקמח בקמחי מקור ללא גלוטן (טף, כוסמת, שיבולת שועל וכו’)

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן