גביניות טבעוניות/ דניאל וגנר

רמת קושי: קל

כמות יח': כ-20 גביניות

חומרים:

לבצק:
500 גרם קמח T55 למאפי שמרים של קמח הארץ
10 גרם שמרים יבשים / 30 גרם טריים
70 גרם סוכר
קורט מלח
180 גרם חלב סויה
100 גרם רסק תפוחים
100 גרם שמן

למלית:
גביע גבינה טבעונית למריחה (250 גרם)
חבילה מוצרלה טבעונית (200 גרם)
40 סוכר
20 גרם קונרפלור
חצי כפית קינמון
כפית מחית / תמצית וניל
גרידה מחצי לימון

לקישוט: פרוסות שקדים
אבקת סוכר

אופן ההכנה

1. מעבירים לקערת מיקסר את כל מרכיבי הבצק ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
2. משמנים מעט את הבצק, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה – שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את הגודל הראשוני שלו.
3. בינתיים מכינים את המילוי: מערבבים את כל המרכיבים ביחד בקערה ושומרים בצד עד להרכבה.
4. לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל 2 חלקים ומרדדים לריבוע / מלבן גדול.
5. מיישרים את הקצוות וחותכים לריבועים.
6. ממלאים עם כפית גדולה מהמילוי וסוגרים משני קצוות- מהדקים היטב.
7. מברישים בחלב סויה ומפזרים הרבה שקדים במרכז.
8. מתפיחים עוד כ -20 דקות ומכניסים לתנור שחומם מראש לכ-15 דקות, עד שהמאפים זהובים.
9. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
בתיאבון!

*המאפים במיטבם ביום ההכנה ואפשר להקפיא אותם עד חודש

גביניות על רשת מבט מלמעלה

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן