לחמעג’ון טבעוני/ דניאל וגנר

רמת קושי: קל

כמות יח': 4 מאפים במשקל 150 גרם

חומרים:

לבצק:
350 גרם קמח פיצה ופוקצ׳ה של קמח הארץ
6 גרם שמרים יבשים
כף שטוחה סוכר
כף שטוחה מלח
30 גרם שמן זית
210 גרם מים פושרים

למילוי:
500 גרם ׳בשר׳ טחון טבעוני
2 בצלים סגולים מטוגנים עד שקיפות
2 כפות רסק עגבניות
כפית גדושה פפריקה מתוקה
כפית כמון
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
חצי כוס צנוברים
להגשה: טחינה ופטרוזיליה / בצל ירוק

אופן ההכנה

1.בקערת מיקסר שוקלים קמח, שמרים, סוכר, שמן זית ומים ולשים על מהירות נמוכה במשך כ-3 דקות.
2. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות עד שהבצק רך ומאוד גמיש.
3. מורחים בשמן זית ומעבירים להתפחה במקום חמים עד להכפלת הנפח.
4. בינתיים מכינים את המילוי: מטגנים את הבצלים וכשהם מוכנים מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
5. מחממים תנור ל-220 מעלות על תכנית טורבו.
6. מחלקים את הבצק לכדורים של 150 גרם, מרדדים ומעבירים למגש עם נייר אפייה.
7. מפזרים את המילוי, מורחים שמן זית על הבצק ואופים כ-15 דק עד להזהבה.
8. מגישים עם זילוף טחינה וירוקים
בתיאבון!

לחמעג'ון וקמח פיצה ממבט על

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן