שבלול פיצה ללא גלוטן – "מולינו"
כשעתיים
בינוני
10-12 שבלולים
חומרים
350 גר' תערובת "מולינו" על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה)
300 מ"ל מים
11 גרם שמרים יבשים
30 גרם שמן זית
8 גרם מלח
למילוי:
רוטב פיצה/ממרח עגבניות מיובשות/פסטו
100 גר' גבינות קשות (צהובה מגוררת/מוצרלה/בולגרית/עיזים וכו')
אופן ההכנה
- מניחים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ולשים כ-5 דקות במהירות נמוכה ועוד כ-3 דקות במהירות גבוהה.
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח בקמח ללא גלוטן ומחלקים את הבצק לשתי חתיכות שוות בגודלן ומרדדים כל אחת מהן למלבן באורך של כ- 25 ס"מ ורוחב של כ- 20 ס"מ.
- מורחים ברוטב פיצה ומפזרים את הגבינות מעל.
- מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים כל רולדה ל- 6 חתיכות ומניחים על נייר אפיה.
- מתפיחים כ- 45 דק', מכוסה במגבת לחה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, כ- 25-30 דק' עד קבלת צבע זהוב ויפה.