לקוחות יקרים, גם בימים אלה טחנת הקמח והחנות עובדות במלוא המרץ. ניתן להזמין בחנות האינטרנטית עד לתאריך ה- 31.3.2020 . ניתן להגיע ולקנות בחנות המפעל עד לתאריך 7.4.2020. החנות תשוב ותיפתח מיד לאחר חג הפסח. חג שמח וכשר

לקוחות יקרים, גם בימים אלה טחנת הקמח והחנות עובדות במלוא המרץ. ניתן להזמין בחנות האינטרנטית עד לתאריך ה- 31.3.2020 . ניתן להגיע ולקנות בחנות המפעל עד לתאריך 7.4.2020.
החנות תשוב ותיפתח מיד לאחר חג הפסח. חג שמח וכשר

מתכונים

פיתות מקמח מלא גס/ קמח כוסמין מלא/ 70%

כשעתיים
קל
20 פיתות

חומרים

900 גר' קמח מלא גס "קמח הארץ"

100 גר' קמח אמר/איינקורן/קוראסן "קמח הארץ"

650-700 מ"ל מים

50 גר' שמן זית

50 גר' סוכר

10 גר' שמרים יבשים (ניתן להמיר ב- 200 גר' מחמצת)

20 גר' מלח.

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו לישה מניחים את כל חומרי הבצק.
  • לשים במהירות נמוכה כ- 10 דקות ועוד כ- 3 דקות במהירות גבוהה.
  • מעבירים לכלי משומן להתפחה של כשעה וחצי עד להכפלת הנפח או לחילופין לילה במקרר (ניתן לשמור את הבצק כ- 24 שעות בקירור).
  • מחלקים ליחידות של 100 גר'. מכדררים ומניחים למנוחה, מכוסה כרבע שעה.
  • מרדדים כל כדור לפיתה בעובי של כחצי ס"מ.
  • מתפיחים התפחה שנייה של כחצי שעה.
  • אופים ב- 260-270 מעלות (המקסימום שהתנור מגיע אליו).
  • אופים כ- 5-7 דקות – זמן האפייה ישתנה לפי חום התנור, עד שהפיתות מתפיחות ומשחימות מעט.

 

פיתות קמח חיטה מלא גס 1

אהבתם?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
גלילה לראש העמוד