עוגת שמרים ללא גלוטן – "מולינו"
כשעתיים
בינוני
2 עוגות
חומרים
לבצק:
500 גרם תערובת "מולינו" על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה)
או: 250 גרם תערובת מולינו על בסיס עמילן חיטה + 250 גרם תערובת ללא גלוטן (אריזה ירוקה)
100 גרם חמאה רכה או מומסת
10 גרם (כף) שמרים יבשים
300 גרם חלב
2 ביצים
70 גרם סוכר
1/4 כפית מלח
למילוי:
חצי כוס שוקולד למריחה
או: 100 גרם שוקולד מריר מומס עם 50 גרם חמאה
או: 50 גרם חמאה מומסת + חצי כוס סוכר מעורבב עם כף וחצי קינמון טחון
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר שמים את כל חומרי הבצק.
- לשים במהירות נמוכה כ- 5 דקות עד לאיחוד החומרים ועוד כ- 3 דקות במהירות גבוהה לקבלת בצק דביק וגמיש.
- מוציאים את הבצק על משטח מקומח היטב בקמח ללא גלוטן וחוצים לשתי חתיכות שוות בגודלן.
- מרדדים כל חתיכה למלבן ומורחים במילוי שנבחר.
- מגלגלים לרולדה וחותכים אותה באמצע לאורכה או לשש חתיכות (שושנים) ומניחים בתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
- מתפיחים כשעה.
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- מורחים ביצה טרופה ואופים כחצי שעה עד קבלת צבע זהוב.
- כאשר העוגות יוצאות מהתנור ניתן למרוח אותן בסירופ סוכר (1/4 כוס סוכר מומס עם 1/4 כוס מים רותחים).