עוגת שמרים ללא גלוטן – "מולינו"

זמן הכנה: כשעתיים

רמת קושי: בינוני

כמות יח': 2 עוגות

חומרים:

לבצק:

500 גרם תערובת "מולינו" על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה)

          או: 250 גרם תערובת מולינו כחול + 250 גרם מולינו ירוק

100 גרם חמאה רכה או מומסת

10 גרם (כף) שמרים יבשים

200 מ"ל חלב

200 מ"ל מים

2 ביצים

70 גרם סוכר

1/4 כפית מלח

 

למילוי:

חצי כוס שוקולד למריחה

או: 100 גרם שוקולד מריר מומס עם 50 גרם חמאה

או: 50 גרם חמאה מומסת + חצי כוס סוכר מעורבב עם כף וחצי קינמון טחון

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר שמים את כל חומרי הבצק.
  • לשים במהירות נמוכה כ- 5 דקות עד לאיחוד החומרים ועוד כ- 3 דקות במהירות גבוהה לקבלת בצק דביק וגמיש.
  • מכניסים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות.
  • לאחר ההתפחה, מניחים את הבצק על משטח מקומח היטב בקמח ללא גלוטן וחוצים לשתי חתיכות שוות בגודלן.
  • מרדדים כל חתיכה למלבן ומורחים במילוי שנבחר.
  • מגלגלים לרולדה וחותכים אותה באמצע לאורכה או לשש חתיכות (שושנים) ומניחים בתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
  • מתפיחים כ-45 דקות עד שעה (לשים לב לטמפ' החדר, ביום חם מאוד להפחית את זמן ההתפחה)
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • מורחים ביצה ואופים כ-30-40 עד השחמה.
  • כאשר העוגות יוצאות מהתנור ניתן למרוח אותן בסירופ סוכר (1/4 כוס סוכר מומס עם 1/4 כוס מים רותחים).

    *את הסירופ מומלץ להכין מראש על מנת שיצטנן מעט לפני המזיגה על העוגה.

    בתיאבון!

    צילום: ניצן לוינסון שדה

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
קמח הארץ משתמשים בעוגיות כדי להבטיח תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש.
לפרטים נוספים על אופן בשימוש בעוגיות ועיבוד מידע אישי ניתן לגשת לעמוד תקנון ומדיניות פרטיות
דילוג לתוכן