מגולגלות תמרים ללא גלוטן – "מולינו"
כשעתיים
קל
כ- 20 עוגיות
חומרים
500 גרם תערובת "מולינו" רב תכליתית (אריזה ירוקה)
1 שקית אבקת אפיה
100 גרם סוכר
1 גביע שמנת חמוצה
100 גרם חמאה רכה
120 מ"ל שמן חמניות
למילוי:
גביע ממרח תמרים, 100 גר' אגוזים קצוצים/ ממרח שוקולד/ ממרח חלבה
אופן ההכנה
- מניחים במיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי הבצק. מערבלים עד לקבלת בצק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכמה שעות.
- מוציאים את הבצק. מחלקים ל- 4 חלקים ועל נייר אפייה מרדדים למלבן בעובי של כחצי ס"מ. הבצק עלול להתפרק מעט ואז בעזרת הידיים מעבדים אותו שוב. מרדדים בעדינות בין שני ניירות אפייה.
- על המלבן מורחים ממרח תמרים וחופן אגוזים קצוצים וחותכים לחתיכות בעובי של כ-1 ס"מ.
- מניחים על תבנית עם נייר אפיה כאשר הצד החתוך כלפי מעלה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, כ- 20 דק' עד לקבלת גוון זהוב.