תפריט

מתכונים

לחמניות "פארקר האוס" (ע"פ מתכון של מרתה סטיוארט, עם שינויים שלנו)

3.5 שעות עד לילה
קל
12 לחמניות

חומרים

240 מ"ל מים

10 ג' שמרים יבשים

1 ביצה

90 ג' דבש

245 ג' (3/4 1 כוס) קמח T550 "קמח הארץ"

245 ג' (3/4 1 כוס) קמח חיטה מלא גרמני "קמח הארץ"

10 ג' מלח

4 כפות שמן זית

אופן ההכנה

מערבבים מים, שמרים, ביצה ודבש בקערה ומניחים לתסוס כ-10 דקות.

מערבבים את שני סוגי הקמחים והמלח.

מאחדים את החומרים היבשים עם הרטובים בקערת המיקסר, מוסיפים שמן זית ולשים 5 דקות במהירות נמוכה ולאחר מכן עוד 5 דקות במהירות גבוהה.

מניחים להתפחה של כשעה וחצי – שעתיים בטמפרטורת החדר, או לילה במקרר.

לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מחלקים אותו ל-12 חתיכות שוות בגודלן, יוצרים כדורים ומניחים להתפחה שנייה של כשעה.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מברישים את הכדורים בשמן זית ואופים כחצי שעה, עד שהלחמניות משחימות.

מניחים להתקרר מעט.

לחמניות פארקר האוס 2

אהבתם?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
גלילה לראש העמוד