תפריט

מתכונים

לחם כפרי צרפתי

4.5 שעות + לילה
בינוני
2 כיכרות

חומרים

1 ק"ג קמח T80 "קמח הארץ"

750 ג' מים

25 ג' מלח

2 ג' שמרים יבשים

400 ג' מחמצת

אופן ההכנה

בקערת המיקסר מניחים קמח ומים, לשים היטב ומניחים לאוטוליזה של שעה.

לאחר מכן מוסיפים את המחמצת, השמרים והמלח ולשים במהירות נמוכה 10 דקות ועוד כ-4 דקות במהירות גבוהה.

מוציאים מהמיקסר ועושים קיפול אחד לבצק.

מניחים לנוח לכ-50 דקות ולאחר מכן עושים קיפול נוסף וכך פעם נוספת של מנוחה וקיפול.

מחלקים את הבצק לשתי חתיכות שוות, עושים עיצוב מקדים ומניחים לנוח כחצי שעה. לאחר מכן מעצבים עיצוב סופי ומעבירים לסלסלות התפחה ללילה במקרר.

אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, במשך כ-20 דקות, מורידים ל-230 מעלות וממשיכים לאפות כ-25 דקות נוספות, עד לקבלת צבע שחום.

מצננים היטב לפני פריסה.

לחם כפרי צרפתי

אהבתם?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
גלילה לראש העמוד