גריסיני ללא גלוטן – "מולינו"
כשעתיים
קל
כ- 40 גריסיני
חומרים
1 ק"ג תערובת "מולינו" רב תכליתית (אריזה ירוקה)
900 גרם מים
35 גרם שמרים טריים או 11 גרם שמרים יבשים
25 גם סוכר או 50 גרם סירופ מייפל/ אגבה
30 גרם מלח
80 גרם שמן זית
אופן ההכנה
- שמים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר, לשים במהירות נמוכה כ 5 דקות ועוד כ 3 דקות במהירות גבוהה.
- מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח בקמח ללא גלוטן ומרדדים את הבצק לעובי של כסנטימטר וחותכים לריבועים באורך של כ6 ס"מ.
- חותכים כל ריבוע לנחשים קטנים של כ 5 גרם האחד. מניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה משומן קלות, ומתפיחים לכ45 דקות.
- משמנים את פני הגריסיני ומכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות ואופים כחצי שעה, עד קבלת צבע זהוב ועד שהגריסיני יבשים.