פריקסה ללא גלוטן / חגית נחמני

זמן הכנה: כשעה

רמת קושי: קל

כמות יח': כ- 10 יחידות פריקסה

חומרים:

500 גר’ תערובת “מולינו” רב תכליתית (אריזה ירוקה)

525 מ”ל מים

20 גרם שמרים יבשים

20 גרם שמן זית

30 גרם סוכר

10 גרם מלח

 

למילוי הפריקסה:

1 חבילת טונה בשמן

2 מלפפונים חמוצים

2 ביצים קשות

תפו”א אפוי חתוך לחתיכות קטנות

פלפל קלוי קצוץ דק (לא חובה)

לימון כבוש/חריף לפי הטעם

אריסה – לפי הטעם

אופן ההכנה

  • מניחים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ולשים כ-5 דקות במהירות נמוכה ועוד כ-3 דקות במהירות גבוהה.
  • מוציאים את הבצק למשטח מקומח בקמח ללא גלוטן ובעזרת קלף או סכין חדה חותכים לחתיכות של כ100 גר’ האחת ויוצרים צורה של אליפסה.
  • מניחים להתפחה של כ- 40 דקות.
  • מחממים שמן עמוק בסיר ומטגנים כדקה מכל צד עד קבלת צבע שחום.
  • מצננים מעט את הלחמניות, חותכים באמצע וממלאים במילוי.

 

פריקסה מבט מלמעלה

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן