לחם ג’בטה צרפתי 

זמן הכנה: 3.5 שעות+לילה

רמת קושי: בינוני

כמות יח': 2 לחמים (או לחמניות- לפי הכמות הנבחרת בחיתוך הבצק)

חומרים:

1 ק”ג קמח T65  צרפתי מסורתי “קמח הארץ” 

700 גר’ מים

20 גר’ מלח

50 גר’ שמן זית

400 גר’ מחמצת אם Levieto madre

אופן ההכנה

  • לישה :במהירות איטית מערבבים את כל חומרי הבצק במשך 3 דקות, לשים כחמש דקות נוספות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק אלסטי ולא דביק. מעבירים לכלי משומן מעט.
  • מניחים להתפחה של כשעה בטמפ’ החדר כ- 26 מעלות, מכוסה במגבת לחה.
  • לאחר שעה (1) – מבצעים קיפול ראשון. מניחים למנוחה שוב.
  • לאחר שעה נוספת (2) – מבצעים קיפול שני. מניחים למנוחה שוב.
  • לאחר שעה נוספת (3) חותכים חתיכות לפי העין – אין גודל נדרש ומעבירים לבד התפחה.
  • התפחה כשעתיים שלוש או לילה במקרר.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה כ- 250 מעלות* (בתנור ביתי יש להכניס גם כלי נוסף עם מים ליצירת אדים).
  • אופים במשך 10 דקות בחום הגבוה ולאחר מכן עוד כ- 30 דק’ בטמפ’ של 200 מעלות.
  • צינון על רשת.*בהתאם לתנור.
ג'אבטה צרפתית

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן