קיש פלפלים ללא גלוטן – “מולינו”

זמן הכנה: כשעתיים

רמת קושי: בינוני

כמות יח': 2 קישים

חומרים:

300 גרם תערובת “מולינו” רב תכליתית (אריזה ירוקה)

120 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות

חצי כפית מלח

חצי כוס שמנת חמוצה

חצי כוס מים קרים

 

למילוי:

100 גר’ גבינת ריקוטה או שמנת חמוצה

100 גר’ גבינה בולגרית/פטה

50 גר’ גבינה קשה מגוררת (מוצרלה/צהובה/גאודה/פרמזן וכו’)

כוס וחצי פלפלים קלויים פרוסים.

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון שמים את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים את השמנת החמוצה והמים הקרים ולשים עד קבלת בצק. במידת הצורך ואם הבצק לא מתחבר ניתן להוסיף עוד כמה כפות של מים קרים.
  • מוציאם את הבצק למשטח עבודה ויוצרים צורה של דופן. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעה בערך (אפשר ללילה במקרר).
  • על נייר אפייה מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר של כ- 20 ס”מ.
  • מערבבים את כל הגבינות ומורחים חצי מהתערובת על הקיש. מפזרים מעל פלפלים קלויים ומזלפים שמן זית.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות עד שהבצק משחים מעט.

 

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן