חלה לשבת על בסיס עמילן חיטה ללא גלוטן – "מולינו"

זמן הכנה: כשעה וחצי

רמת קושי: קל

כמות יח': 1 גדולה מאוד

חומרים:

500 גרם תערובת לאפייה "מולינו" על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה)

430 מ"ל מים
13 גרם שמרים יבשים
50 גרם שמן זית
45 גרם סילאן / 22 גרם סוכר
13 גרם מלח
לקישוט:
ביצה/חלב סויה+סילאן
מעט מלח גס
שומשום

אופן ההכנה

  1. מניחים במיקסר את כל חומרי הבצק.
  2. לשים כ- 5 דקות במהירות נמוכה ועוד כ- 5 דקות במהירות גבוהה.
  3. מוציאים מהמיקסר אל משטח מקומח היטב בקמח ללא גלוטן, יוצרים את הצורה הרצויה קליעת צמות/חלה עגולה וכו' ומניחים להתפחה של כ- 3/4 שעה מכוסה במגבת לחה.
  4. מורחים ביצה/סילאן וחלב סויה וזורים שומשום+מלח גס על החלה אם רוצים (מומלץ לא לוותר על מעט מלח גס).
  5. מחממים תנור ל- 220 מעלות צלזיוס.
  6. אופים כ- 25 דקות עם לחות אדים בתנור (קערה חסינה לחום עם מים רותחים מקומקום שלם תעשה את העבודה)בתיאבון!

    *משך זמן האפייה עשוי להשתנות בין התנורים השונים

צילום: ניצן לוינסון שדה

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
קמח הארץ משתמשים בעוגיות כדי להבטיח תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש.
לפרטים נוספים על אופן בשימוש בעוגיות ועיבוד מידע אישי ניתן לגשת לעמוד תקנון ומדיניות פרטיות
דילוג לתוכן