קיש ירקות קלויים ללא גלוטן – מולינו ירוק

זמן הכנה: כשעתיים

רמת קושי: בינוני

כמות יח': 2 יחידות גדולות

חומרים:

300 גרם תערובת "מולינו" רב תכליתית (אריזה ירוקה)

120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

חצי כפית מלח

חצי כוס שמנת חמוצה

חצי כוס מים קרים

 

למילוי:

150 גר' גבינת ריקוטה או שמנת חמוצה

150 גר' גבינה בולגרית/פטה

100 גר' גבינה קשה מגוררת (מוצרלה/צהובה/גאודה/פרמזן וכו')

כוס וחצי ירק קלוי לבחירתכם- אנחנו הלכנו על קישואים (יעבוד מעולה גם עם פלפלים, חצילים וכו').
מלח, פלפל, אגוז מוסקט- לפי הטעם

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון שמים את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים את השמנת החמוצה והמים הקרים ולשים עד קבלת בצק. במידת הצורך ואם הבצק לא מתחבר ניתן להוסיף עוד כמה כפות של מים קרים.
  • מוציאם את הבצק למשטח עבודה, מחלקים לשתי חתיכות שוות, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור ל30-60 דקות רק עד להתייצבות.
  • על נייר אפייה מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר של כ- 20 ס"מ.
  • מערבבים את כל הגבינות ומורחים חצי מהתערובת על הקיש. מפזרים את הקישואים הקלויים ומזלפים שמן זית.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 40-50 דקות עד להשחמה.

    * זמן האפייה עשוי להשתנות בין התנורים השונים

    בתיאבון!

    צילום: ניצן לוינסון שדה

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
קמח הארץ משתמשים בעוגיות כדי להבטיח תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש.
לפרטים נוספים על אופן בשימוש בעוגיות ועיבוד מידע אישי ניתן לגשת לעמוד תקנון ומדיניות פרטיות
דילוג לתוכן