פיתות מקמחים עתיקים

זמן הכנה: כ-16 שעות כולל התפחות

רמת קושי: בינוני

כמות יח': כ-10 יחידות

חומרים:

350 ג' פוליש (200 ג'  קמח כוסמין + 150 ג' מים + 1 ג' שמרים יבשים – הוראות הכנה בהמשך)

 

900 ג' כוסמין מלא "קמח הארץ"

100 ג' קמח ח'וראסן "קמח הארץ"

715 ג' מים קרים

15 ג' דבש

3 ג' שמרים טריים / 1 ג' שמרים יבשים

26 ג' מלח גס

אופן ההכנה

אופן הכנת הפוליש

לערבב יחד קמח, מים ושמרים. לשים בכלי סגור ולתת לתסוס 8-10 שעות.

 

אופן הכנת הבצק

לשים בקערת המיקסר מים, דבש וקמח וללוש 5 דקות במהירות איטית.

להוסיף מלח וללוש עוד 4 דקות.

לתת לבצק לנוח 20 דקות. לאחר מכן להוציא למשטח מקומח, לשטח בעדינות ולקפל מ-4 הפינות למרכז, ליצור כדור ולהחזיר למנוחה נוספת בקערה, של 20 דקות.

לחזור על הקיפול והכידרור עוד 4 פעמים. להתפיח בחוץ ל-4 שעות, או במקרר ללילה.

לאחר תום התפיחה לחלק את הבצק ליחידות במשקל 200 ג' ולכדרר לכדור. לתת לנוח 20 דקות.

לחמם תנור ל-240 מעלות.

לאחר המנוחה, לשטח את הבצק בעזרת קצות האצבעות ולהניח בתבנית.

לאפות כ-15 דקות.

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
קמח הארץ משתמשים בעוגיות כדי להבטיח תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש.
לפרטים נוספים על אופן בשימוש בעוגיות ועיבוד מידע אישי ניתן לגשת לעמוד תקנון ומדיניות פרטיות
דילוג לתוכן