פיתה ללא גלוטן – “מולינו”

זמן הכנה: כשעה

רמת קושי: קל

כמות יח': 10 פיתות

חומרים:

500 גר’ תערובת “מולינו” על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה)

450 מ”ל מים

10 גר’ (כף) שמרים יבשים

35 גר’ שמן זית

20 גר’ סוכר

15 גר’ מלח

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את כל חומרי הבצק יחד ולשים כ- 5 דקות במהירות נמוכה ועוד כ- 3 דקות במהירות גבוהה.
  • מוציאים את הבצק למשטח מקומח היטב בקמח ללא גלוטן.
  • בעזרת קלף או סכין חדה חותכים חתיכות של כ- 100 גר’ מהבצק ויוצרים כדור מכל חתיכה.
  • מרדדים כל כדור לצורה של פיתה.
  • מניחים להתפחה של כ- 40 דקות מכוסה במגבת לחה.
  • מחממים תנור לחום מירבי – oC 240-250
  • מכניסים את הפיתות לאפייה בתנור ל- 5-10 דקות עד להזהבה קלה.

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן