עוגת קצפת ואננס ללא גלוטן – “מולינו”

זמן הכנה: כשעה וחצי

רמת קושי: קל

כמות יח': עוגה אחת

חומרים:

לבלילה:

500 גרם תערובת “מולינו” להכנת מאפינס ועוגות בחושות (אריזה ורודה)

200 גרם שמן קנולה/חמניות

6 ביצים

60 מ”ל (כ- 1/4 כוס) שמנת מתוקה

לציפוי:

קופסת שמנת מתוקה 38%

*קופסת שימורים של אננס

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר מניחים את כל חומרי הבלילה ומקציפים כ- 3 דקות.
  • שופכים את הבלילה לתבנית עוגה עגולה 24 ס”מ או 26 ס”מ.
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים כ- 40 דקות עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב וקיסם אשר ננעץ בה יוצא יבש.
  • מצננים את העוגה היטב ובינתיים מקציפים את השמנת כ- 4 דקות עד לקבלת קצפת יציבה.
  • מסננים את האננס מהנוזלים.
  • כאשר העוגה התקררה, חוצים אותה לרוחבה, מסירים את חלקה העליון ומניחים אותו בצד.
  • מורחים על העוגה מחצית מהקצפת ומחצית מהאננס המשומר, מחזירים את החלק העליון ומורחים עליו את שארית הקצפת ואת שארית האננס.

* ניתן להחליף את האננס בכל פרי העולה על רוחכם.

 

 

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן