עוגת גבינה פירורים ללא גלוטן – "מולינו"

זמן הכנה: כשלוש שעות

רמת קושי: קל

כמות יח': עוגה אחת

חומרים:

לבצק:

300 גרם (כ- 1.5 כוסות) תערובת "מולינו" על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה)

150 גרם אבקת סוכר

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

3 חלמונים

20 גרם אבקת אפיה

 

למילוי:

2 שמנת מתוקה (500 מ"ל)

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

120 גרם סוכר (כחצי כוס)

500 גרם (2 קופסאות) גבינה לבנה 9%

 

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון מניחים את כל חומרי הבצק עד לקבלת תערובת פירורים.
  • על תבנית עגולה (24 ס"מ) מורחים היטב חמאה, שופכים 2/3 מהתערובת ומהדקים היטב לתחתית.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20-25 דקות עד להזהבה.
  • מצננים היטב. שימו לב- כשהבצק יוצא מהתנור הוא יחסית רך ומתקשה ככל שהוא מתקרר.
  • את שארית הפירורים מפזרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, אופים 10-15 דקות ליצירת פירורים זהובים ויפים, מוציאים מהתנור ומצננים היטב.

    מכינים את המילוי:

  • במיקסר עומד או ידני מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה ומקפלים פנימה את הגבינה הלבנה.
  • יוצקים את התערובת על בסיס העוגה האפוי מפוררים ומפזרים את פרורי הבצק האפוי מעל העוגה.
  • מכניסים למקפיא לשעה אחת או לשעתיים בערך במקרר.

    בתיאבון!

    צילום: ניצן לוינסון שדה

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
קמח הארץ משתמשים בעוגיות כדי להבטיח תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש.
לפרטים נוספים על אופן בשימוש בעוגיות ועיבוד מידע אישי ניתן לגשת לעמוד תקנון ומדיניות פרטיות
דילוג לתוכן