עוגת גבינה פירורים ללא גלוטן – "מולינו"

זמן הכנה: כשלוש שעות

רמת קושי: קל

כמות יח': עוגה אחת

חומרים:

לבצק:

300 גרם (כ- 1.5 כוסות) תערובת "מולינו" על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה)

150 גרם אבקת סוכר

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

3 חלמונים

20 גרם אבקת אפיה

 

למילוי:

2 שמנת מתוקה (500 מ"ל)

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

120 גרם סוכר (כחצי כוס)

500 גרם (2 קופסאות) גבינה לבנה 9%

 

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון מניחים את כל חומרי הבצק עד לקבלת תערובת פירורים.
  • על תבנית עגולה (24 ס"מ) מורחים היטב חמאה, שופכים 2/3 מהתערובת ומהדקים היטב לתחתית.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20-25 דקות עד להזהבה.
  • מצננים היטב. שימו לב- כשהבצק יוצא מהתנור הוא יחסית רך ומתקשה ככל שהוא מתקרר.
  • את שארית הפירורים מפזרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, אופים 10-15 דקות ליצירת פירורים זהובים ויפים, מוציאים מהתנור ומצננים היטב.

    מכינים את המילוי:

  • במיקסר עומד או ידני מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה ומקפלים פנימה את הגבינה הלבנה.
  • יוצקים את התערובת על בסיס העוגה האפוי מפוררים ומפזרים את פרורי הבצק האפוי מעל העוגה.
  • מכניסים למקפיא לשעה אחת או לשעתיים בערך במקרר.

    בתיאבון!

    צילום: ניצן לוינסון שדה

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
דילוג לתוכן