לחמעג'ון טבעוני/ דניאל וגנר

רמת קושי: קל

כמות יח': 4 מאפים במשקל 150 גרם

חומרים:

לבצק:
350 גרם קמח פיצה ופוקצ׳ה של קמח הארץ
6 גרם שמרים יבשים
כף שטוחה סוכר
כף שטוחה מלח
30 גרם שמן זית
210 גרם מים פושרים

למילוי:
500 גרם ׳בשר׳ טחון טבעוני
2 בצלים סגולים מטוגנים עד שקיפות
2 כפות רסק עגבניות
כפית גדושה פפריקה מתוקה
כפית כמון
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
חצי כוס צנוברים
להגשה: טחינה ופטרוזיליה / בצל ירוק

אופן ההכנה

1.בקערת מיקסר שוקלים קמח, שמרים, סוכר, שמן זית ומים ולשים על מהירות נמוכה במשך כ-3 דקות.
2. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות עד שהבצק רך ומאוד גמיש.
3. מורחים בשמן זית ומעבירים להתפחה במקום חמים עד להכפלת הנפח.
4. בינתיים מכינים את המילוי: מטגנים את הבצלים וכשהם מוכנים מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
5. מחממים תנור ל-220 מעלות על תכנית טורבו.
6. מחלקים את הבצק לכדורים של 150 גרם, מרדדים ומעבירים למגש עם נייר אפייה.
7. מפזרים את המילוי, מורחים שמן זית על הבצק ואופים כ-15 דק עד להזהבה.
8. מגישים עם זילוף טחינה וירוקים
בתיאבון!

לחמעג'ון וקמח פיצה ממבט על

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
קמח הארץ משתמשים בעוגיות כדי להבטיח תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש.
לפרטים נוספים על אופן בשימוש בעוגיות ועיבוד מידע אישי ניתן לגשת לעמוד תקנון ומדיניות פרטיות
דילוג לתוכן