לחם שיפון אגוזים

רמת קושי: קל

כמות יח': 3 כיכרות

חומרים:

לחם קמח שיפון 70%

להכנת 3 כיכרות

 

חומרים :

300 גר’ קמח שיפון 70% מלא “קמח הארץ”

700 גר’ קמח חיטה לבן של “קמח הארץ”  T630/T550

1 ליטר מים

300 גר’ מחמצת שיפון

20 גר’ מלח

150-200 גרם אגוזי מלך

 

 

אופן ההכנה

אופן ההכנה:
אגוזים:
ניתן להשרות במים רותחים כשעה (או כמה שעות במים רגילים) או לקלות מעט בתנור/על מחבת.

בצק:

  • בקערה מערבבים 700 גר’ קמח חיטה לבן עם 1 ליטר מים רותחים ומשאירים למנוחה של שעה אחת.
  • לאחר שעה, מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק (והמחמצת) למעט האגוזים – מערבבים יחד במיקסר 3 דק’ במהירות איטית ולאחר מכן 8 דק’ במהירות גבוהה.
  • מוסיפים את האגוזים לשים זמן קצר- רק עד לאיחוד עם הבצק.
  • מוציאים את הבצק מהמיקסר, מחלקים לכיכרות במשקל 750 גר’. ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
    זמן ההתפחה יכול להשתנות בהתאם לגיל המחמצת (בין שעתיים ל- 4 שעות או יותר).
  • לאחר ההתפחה מעבירים מסלסלת ההתפחה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה (או מכניסים ישר מתבנית הלחם במידה והשתמשנו בכזאת) ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה כ- 250 מעלות* (בתנור ביתי יש להכניס גם כלי נוסף עם מים ליצירת אדים).
  • אופים ב- 250 מעלות עם הרבה אדים ל-15 דקות ומורידים טמפ’ ל- 180 לעוד כ- 30 דקות.
  • מצננים על רשת לפחות 6 שעות לפני שפורסים.

*הטמפרטורה עשויה להשתנות בין תנור לתנור.

לחם שיפון אגוזים

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן