לחם ח’וראסאן בשיטת נלסון

זמן הכנה: כשעתיים

רמת קושי: קל

כמות יח': 4 כיכרות

חומרים:

1 ק”ג קמח ח’וראסאן
20 גרם שמרים יבשים
25 גרם מלח
500 גרם גרעיני ח’וראסאן גרוסים גס
1.5 ליטר מים רגילים/רותחים להשריית הגרעינים (הסבר במתכון)

אופן ההכנה

שלב מקדים- השריית הגרעינים
אופציה א’- השרייה של שעה לפחות במים רותחים
אופציה ב’ (מומלצת)- השרייה של לילה במים רגילים

1. לתוך קערה גדולה שופכים את הגרעינים יחד עם המים (במידה והשתמשתם באופציה א’ עם המים הרותחים- יש לחכות שהמים יגיעו לטמפ’ החדר לפני העבודה).
2. מוסיפים את שאר הרכיבים לפי הסדר הבא (ומערבבים בין אחד לשני): שמרים, קמח, מלח. לערבב טוב לבלילה אחידה.
3. את הבלילה שנוצרה יוצקים ל-4 תבניות אינגליש (כ-750 גרם בכל תבנית) ומניחים להתפחה של כשעה בטמפ’ החדר.
4. אפייה: 10 דקות בחום של 250 מעלות ואז 25 דקות בחום של 200 מעלות
5. לצנן על רשת ולאכול בהנאה

*זמן האפייה עשוי להשתנות בהתאם לגודל התבנית וסוגי התנורים השונים.

לחם חוראסאן בשיטת נלסון

אהבתם? שתפו עם חברים

לקוחות יקרים, בחול המועד פסח החנות סגורה ולא ניתן יהיה לבצע רכישה. חוזרים בצאת החג. פסח שמח!

הודעה ללקוחות קמח הארץ
דילוג לתוכן