לחם שיפון אגוזים

רמת קושי: קל

כמות יח': 3 כיכרות

חומרים:

לחם קמח שיפון 70%

להכנת 3 כיכרות

 

חומרים :

300 גר' קמח שיפון 70% מלא "קמח הארץ"

700 גר' קמח חיטה לבן של "קמח הארץ"  T630/T550

1 ליטר מים

300 גר' מחמצת שיפון

20 גר' מלח

150-200 גרם אגוזי מלך

 

 

אופן ההכנה

אופן ההכנה:
אגוזים:
ניתן להשרות במים רותחים כשעה (או כמה שעות במים רגילים) או לקלות מעט בתנור/על מחבת.

בצק:

  • בקערה מערבבים 700 גר' קמח חיטה לבן עם 1 ליטר מים רותחים ומשאירים למנוחה של שעה אחת.
  • לאחר שעה, מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק (והמחמצת) למעט האגוזים – מערבבים יחד במיקסר 3 דק' במהירות איטית ולאחר מכן 8 דק' במהירות גבוהה.
  • מוסיפים את האגוזים לשים זמן קצר- רק עד לאיחוד עם הבצק.
  • מוציאים את הבצק מהמיקסר, מחלקים לכיכרות במשקל 750 גר'. ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
    זמן ההתפחה יכול להשתנות בהתאם לגיל המחמצת (בין שעתיים ל- 4 שעות או יותר).
  • לאחר ההתפחה מעבירים מסלסלת ההתפחה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה (או מכניסים ישר מתבנית הלחם במידה והשתמשנו בכזאת) ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה כ- 250 מעלות* (בתנור ביתי יש להכניס גם כלי נוסף עם מים ליצירת אדים).
  • אופים ב- 250 מעלות עם הרבה אדים ל-15 דקות ומורידים טמפ' ל- 180 לעוד כ- 30 דקות.
  • מצננים על רשת לפחות 6 שעות לפני שפורסים.

*הטמפרטורה עשויה להשתנות בין תנור לתנור.

לחם שיפון אגוזים

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
קמח הארץ משתמשים בעוגיות כדי להבטיח תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש.
לפרטים נוספים על אופן בשימוש בעוגיות ועיבוד מידע אישי ניתן לגשת לעמוד תקנון ומדיניות פרטיות
דילוג לתוכן