נוסחת השרייה:
125 ג’ שיבולת שועל “קמח הארץ”
60 ג’ צ’יה
60 ג’ קמח כוסמין מלא “קמח הארץ”
875 מ”ל מים רותחים
מערבבים הכל יחד ושמים למנוחה של כשעתיים.
לבצק:
560 ג’ קמח איינקורן “קמח הארץ”
500 ג’ קמח כוסמין מלא “קמח הארץ”
30 ג’ מלח
35 ג’ מחמצת
4 ג’ שמרים יבשים
250 מ”ל מים
שמים במיקסר את העיסה שהשרינו עם כל החומרים הנ”ל.
לשים במהירות נמוכה כ-5 דקות ובמהירות גבוהה כ-5 דקות נוספות,
עד לקבלת בצק רך ויחסית דביק.
מניחים את הבצק להתפחה של כשעה (ניתן גם ללילה במקרר).
יוצרים כיכרות של 600 ג’, מעצבים לכדור ומניחים לנוח כ-5 דקות.
עיצוב סופי – מעצבים לכיכר מוארכת וממנה יוצרים צורה של חצי סהר.
מתפיחים כשעה.
מחממים תנור ל-240 מעלות.
אופים עם לחות (קערה עם מים בתחתית התנור) כ-20 דקות.
מורידים את הטמפרטורה ל-200 ואופים 25 דקות נוספות, ללא המים.
מצננים לפחות כשעה לפני פריסה.
לקוחות יקרים משלוחים אשר יתקבלו עד לתאריך 10.4.24 יסופקו עד לערב החג. מעבר לתאריך זה ייתכן ויגיעו, אך לא נוכל להתחייב. סגור
דילוג לתוכן