לחם איינקורן וכוסמין עם גרעיני צ’יה (טוביאס פאף)

זמן הכנה: 3 שעות

רמת קושי: בינוני

כמות יח': 4 כיכרות

חומרים:

נוסחת השרייה:

125 ג’ שיבולת שועל “קמח הארץ”

60 ג’ צ’יה

60 ג’ קמח כוסמין מלא “קמח הארץ”

875 מ”ל מים רותחים

 

מערבבים הכל יחד ושמים למנוחה של כשעתיים.

 

לבצק:

560 ג’ קמח איינקורן “קמח הארץ”

500 ג’ קמח כוסמין מלא “קמח הארץ”

30 ג’ מלח

35 ג’ מחמצת

4 ג’ שמרים  יבשים

250 מ”ל מים

אופן ההכנה

שמים במיקסר את העיסה שהשרינו עם כל החומרים הנ”ל.

לשים במהירות נמוכה כ-5 דקות ובמהירות גבוהה כ-5 דקות נוספות,

עד לקבלת בצק רך ויחסית דביק.

מניחים את הבצק להתפחה של כשעה (ניתן גם ללילה במקרר).

יוצרים כיכרות של 600 ג’, מעצבים לכדור ומניחים לנוח כ-5 דקות.

עיצוב סופי – מעצבים לכיכר מוארכת וממנה יוצרים צורה של חצי סהר.

מתפיחים כשעה.

מחממים תנור ל-240 מעלות.

אופים עם לחות (קערה עם מים בתחתית התנור) כ-20 דקות.

מורידים את הטמפרטורה ל-200 ואופים 25 דקות נוספות, ללא המים.

מצננים לפחות כשעה לפני פריסה.

אהבתם? שתפו עם חברים

דילוג לתוכן