חלה לשבת על בסיס עמילן חיטה ללא גלוטן – "מולינו"

זמן הכנה: כשעה וחצי

רמת קושי: קל

כמות יח': 1 גדולה מאוד

חומרים:

500 גרם תערובת לאפייה "מולינו" על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה)

430 מ"ל מים
13 גרם שמרים יבשים
50 גרם שמן זית
45 גרם סילאן / 22 גרם סוכר
13 גרם מלח
לקישוט:
ביצה/חלב סויה+סילאן
מעט מלח גס
שומשום

אופן ההכנה

  1. מניחים במיקסר את כל חומרי הבצק.
  2. לשים כ- 5 דקות במהירות נמוכה ועוד כ- 5 דקות במהירות גבוהה.
  3. מוציאים מהמיקסר אל משטח מקומח היטב בקמח ללא גלוטן, יוצרים את הצורה הרצויה קליעת צמות/חלה עגולה וכו' ומניחים להתפחה של כ- 3/4 שעה מכוסה במגבת לחה.
  4. מורחים ביצה/סילאן וחלב סויה וזורים שומשום+מלח גס על החלה אם רוצים (מומלץ לא לוותר על מעט מלח גס).
  5. מחממים תנור ל- 220 מעלות צלזיוס.
  6. אופים כ- 25 דקות עם לחות אדים בתנור (קערה חסינה לחום עם מים רותחים מקומקום שלם תעשה את העבודה)בתיאבון!

    *משך זמן האפייה עשוי להשתנות בין התנורים השונים

צילום: ניצן לוינסון שדה

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
דילוג לתוכן