באגט קלאסי

זמן הכנה: 4 שעות + לילה

רמת קושי: בינוני

כמות יח': כ-7 יחידות

חומרים:

1 ק"ג T65 מסורתי

690 ג' מים

100 ג' מחמצת

20 ג' מלח

8 ג' שמרים יבשים

אופן ההכנה

לישה ראשונה ואוטוליזה:

במיקסר עם וו לישה מערבבים 2-3 דקות, רק את הקמח ו-80% מהמים וממתינים 10-40 דקות.

 

לישה שנייה:

מפעילים את המיקסר, ל-6-10 דקות במהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את המחמצת, לאחר מכן את השמרים היבשים ואת שאר המים.

לאחר כ-4-8 דקות לישה מוסיפים את המלח.

 

לשים במהירות גבוהה לעוד 3-4 מדקות נוספות, עד לקבלת בצק אלסטי ולא דביק.

עושים שני קיפולים במשך שעה ומכניסים למקרר למשך הלילה.

מחלקים את הבצק לחתיכות של 250 או 350 ג'.

עיצוב ראשוני – לחצי שעה.

עיצוב סופי – והתפחה לשעה.

מחממים תנור לחום של 260 מעלות, חורצים את הבאגטים ואופים עם אדים כ-25 דקות.

אהבתם? שתפו עם חברים

Generic selectors
התאמות מדויקות בלבד
חפש בכותרת
חפש בתוכן
Post Type Selectors
קמח הארץ משתמשים בעוגיות כדי להבטיח תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש.
לפרטים נוספים על אופן בשימוש בעוגיות ועיבוד מידע אישי ניתן לגשת לעמוד תקנון ומדיניות פרטיות
דילוג לתוכן