לחם שיבולת שועל

זמן הכנה: 4 שעות

רמת קושי: קל

כמות יח': כיכר

חומרים:

נוסחת השריה:

120 ג’ (1 כוס) שיבולת שועל עבה “קמח הארץ”

360 מ”ל (כוס וחצי) מים רותחים

70 ג’ (רבע כוס) דבש

לערבב את כל החומרים יחד ולהניח ל-10 דקות.

 

חומרים יבשים:

84 ג’ (חצי כוס) קמח שיבולת שועל “קמח הארץ”

7 ג’ (3/4 כפית) מלח

210 ג’ (כוס וחצי) קמח T550 “קמח הארץ”

180 ג’ (כוס ושליש) קמח מלא “קמח הארץ”

10 ג’ (1 כף) שמרים יבשים

אופן ההכנה

מוסיפים את החומרים היבשים לנוסחת ההשריה ומערבבים היטב בקערה עם כף עץ.

מוציאים למשטח מקומח ולשים קלות, עד לקבלת כדור בצק אחיד ומעט דביק.

מתפיחים את הבצק בקערה משומנת, עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי – שעתיים).

יוצרים מהבצק כיכר עגולה, מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומעמידים להתפחה שנייה של כשעה.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

בעזרת קלף יוצרים צורה של איקס על גבי הבצק ומכניסים לתנור.

אופים כשעה, עד קבלת צבע זהוב לכיכר.

מצננים היטב על רשת לפני הפריסה.

אהבתם? שתפו עם חברים

לקוחות יקרים, בחול המועד פסח החנות סגורה ולא ניתן יהיה לבצע רכישה. חוזרים בצאת החג. פסח שמח!

הודעה ללקוחות קמח הארץ
דילוג לתוכן